Min vecka...

Måndag: Satt i skolan typ hela dagen med gruppen och förberedde oss inför redovisningen, lata vi började först då skriva på uppsatsen och lyckades som tur var avsluta den på köpet! Jag och Isabelle blev satta på det enormt svåra uppdraget att skriva ut citat för att sedan klippa citaten i lite roliga former, medan de andra satt och skrev :)

Tisdag: Redovisning från 9 till 16, jobb från 17 till 22,45, hemkomst ca: 23,58

Onsdag: Väcktes av mamma som ringde från jobbet för att jag skulle åka och ta svinissputan med henne och en av hennes jobbkompisar. Aj. Träffa Ina inne på Tindras (efter lite missförstånd och några kalla minuter ute i kylan) för att fika, det var självklart lika kul som alltid -> ina är ingen kulsvikare! Jobbade från 18-21,30

Torsdag: Hade svinont (ha ha) efter sprutan, men åkte tappert iväg för att träffa Ellinore vid 10 och fick lite julklappar avklarade. Jag vill bli klar så fort som möjligt, eftersom jag hatar julstressen och börjar vid sådana tillfällen känna mig som en gammal bitter samt folkskygg surtant. Kvällen spenderades med spela Little Big Planet med Benni och Gabbe.

Fredag: Pratade en massa med Hanna i telefon, där det bland annat pratades om att jag ska flyga upp med henne från Landskrona till Stockholm och sen kanske följa med när Sabina någongång i Januari-Februari ska åka till Trondheim och hälsa på. På kvällen stack jag hem till Elin och hade filmkväll med henne, Ina, Frida, Johan och Max, vilket gäng alltså ;)

Lördag: Sitter och skriver en lista på bloggen om vad jag gjort i veckan, eftersom jag insett hur mina dagar börjat flyta in i varandra och jag glömmer bort vad jag gjort och när. Alltså om jag har missat något så får ni gärna säga till mig - ifyllning behövs!


Här bjuder jag på en söt bild av Ina och Elin!


Jag och Lovisa i Aftonbladet!

Jag har alltid vetat att jag och Lovisa är festivalmaterial, men att det skulle bekräftas på köpet det kunde jag aldrig tro!



Klar klar KLAR

Just det! Nu är jag klar med hemtentan (den lämnades in i torsdags) och idag gjorde vi klart det sista inför gruppredovisningen imorgon!! Äntligen! Det har varit hur kul som helst, men stackars lilla jag är helt sönderstressad. Det är inte lätt att vara genusvetare inte...På tal om det, intervjun med Nour var helt otrolig, jag kom på mig själv med att sitta och stirra på henne helt uppslukad av fascination, starstruck varning, men vilken kvinna det är alltså! Snygg, rolig och feminist, det går inte att argumentera emot.

Nu är det även snart dags att börja fundera lite på julklappar, vem man ska köpa till och vad. Usch jag får alltid prestationsångest på julafton, eller den dagen som folk öppnar sina julklappar på, eller när folk i allmänhet öppnar presenter av mig medan jag sitter och tittar på. Jag tycker alltid att jag lyckas så jäkla bra, men sen inser jag att jag kanske inte tycker om saker som andra människor tycker om, ah! Jag borde ha en teraput vars röst är inprogramerad i mitt huvud och hela tiden viskar lugnande saker, men inte såpass lugnande att jag somnar, vad ska jag då med de goda tankarna till?



Magnificent Magazine


091118

Hej allesammans! (som om många läser min blogg :)

Igår gick jag för första gången på evigheter upp klockan 07,00 och satt på bussen på väg till skolan 08,08 för att ha en workshop. Det var en man som tidigare hade jobbat för jämO som kom och lekte med oss i sex-sju timmar, woho...jag var så trött att jag hade en dimma framför ögonen hela tiden och mannen hade en så djup basröst att det var som om han läste världens tråkigaste godnattsaga för oss. Det är det som är lite tråkigt med att börja så tidigt, ämnet är jätteintressant, det är en bra föreläsare och jag skiter i allt pga trötthet...
Sen var det ingen vila utan dags för jobb direkt efter och det var min dag att stänga så satte min fot innanför lägenhetsdörren ungefär prick 23,30.
Vi ändrade även vårt ämne till grupparbetet, då poliserna inte hörde av sig, till hur kvinnor har det inom komikervärlden. Det visade sig att en i gruppen känner Nour El-Refai som vi ska få äran att intervjua i morgon! (klicka på länken och läs en skitbra artikel som hon har skrivit)
Idag idag idag ska jag skriva det sista på hemtentan och sen iväg till jobbet, wiho...har även sällskap av Benjamin som ligger och hostar i rummet brevid.

Ha en bra dag!



...

MARIA VILL DÖ HEMTENTAPLUGGSDÖDEN NU!!





Skjut mig, jag lovar att inte bli arg...

091115

God morgon allesammans! Javisst här borta har jag precis vaknat och eftersom det bara fortsätter att regna (har regnat nu i två dagar) så undrar jag varför jag ens vaknade? Det är pluggdags, ska försöka plugga hela dagen, dock så brukar sådant alltid sluta i katastof, kaos och damputbrott, men jag övertalar mig likaväl varje gång att det ska gå bättre denna gång :)
I fredags var jag som sagt hemma hos en i min klass med några andra tjejer och pluggade..det gick förvånadsvärt bra! Vi pluggade mellan 12 och 19 typ men hade såklart tid för lunch och massa genusprat, ja genusprat är något som jag har äran att prata om ett flertal gånger i veckan. Gårdagens spenderades med familjen på 3D bio, mamma hade valt att vi skulle se en julsaga som var väldigt bra, men jag fick inga julkänslor..jag är så jäkla efter med allt som har att göra med känslor :P Sen hade jag tjugo minuter på mig att springa till jobbet, hann dit på tio HAHA!

Fruit with life experience.................................................. Wol-vert-bean


Hamlet was nuts .............................................................. Life, so far

Going under-the-knife to remain appealing


Idag

Idag tvingade jag mig ur sängen klockan 08.30!! I min omvända värld är det som att gå upp fyra på morgonen, men det hela var för en god sak: skulle nämligen träffa Ellinore några timmar innan dagens seminarium. Efter skolan satt jag och pluggade/fikade inför hemtentan som handlar om hur man ska lösa det sk. "livspusslet" (hur man ska kunna kombinera arbetsliv och privatliv på bästa möjliga sätt) med några i min klass. Vi bestämde även att vi ska träffas imorgon hemma hos en tjej som typ bor granne med mitt jobb och plugga där...får se hur mycket plugg det blir sen :)
Jag var ju även som tidigare sagt och besökte Alla kvinnors hus igår, tyvärr Lovisa så mötte jag inte "vår" volontär utan en kvinna som är fast anställd och jobbar i Team för våldtagna, hon råkar också vara hela teamet ^^ Det hela var i alla fall mycket intressant och hon avslutade med att hon gärna ville att vi skulle ansöka om att få bli volontärer där, vilket låter jättekul men jag är lite osäker på om jag kan eller inte: är det smart att försöka kombinera skola, jobb och eventuell volontärtjänst? Det känns dock som en chans jag inte borde missa. Svårt val det här...

Eftersom jag gjort valet att visa någon form av konst vid varje blogginlägg så har jag även ikväll letat runt efter något och det blev....(trummvirvel)...DEN OSYNLIGA MANNEN FRÅN KINA!



091109

Nu äntligen är jag uppdaterad och tillbaka! Jag och Kalle har under helgen bytt från Vista till Windows 7 på min dator och därmed har jag inte kunnat blogga...
Fredagen med Ina var kul (som vanligt), vi skulle först ha gått på fest hos hennes granne och sen ut till en bar, men när det väl var dags så stack vi ut till baren direkt - hemmafesten visade sig vara en fest utan människor och vi fick lite prestationsångest, skulle vi klara av att festa i ett festlöst hus? :) Idag var det föreläsning som vanligt och ämnet var sexualbrott och lagen, om Lovisa och Ellinore läser det här så vill jag bara säga att ni verkligen skulle ha tyckt om det! Satt under lektionen och tänkte mig tillbaka till projektet och förra året.

Eftersom min storasyster Hanna är så duktig på att kommentera min blogg så tänkte jag ge henne lite gratis publicitet. Hennes blogg handlar mycket om Ailinn, men ni kommer även att finna saker om mig som ni kan läsa när jag är dålig på att uppdatera denna sida :)

Jag tänkte tipsa er om en hemsida där någon tar foto av "små människor" som du kan hitta lite varstans...ibland önskar jag verkligen att jag kunde komma på sådana saker.

What brings us together and what keeps us apart
        

Close shave
    

Tundra
   




091104

Nu är all snö borta :( eller resterna i form av vatten finns fortfarande kvar!
Om ni lyckades lista ut av bilderna att jag var på besök i riksdagen förra onsdagen och träffade Jenny Sonesson som pratade med oss om hur folkpartiet jobbar med jämställdhet, så grattis! Denna onsdag ska jag berätta för er att jag återigen satte mina fötter i riksdagen för att träffa Josefin Brink från vänsterpartiet som pratade om deras arbete med jämställdhet...båda gångerna var väldigt intressanta och nästa onsdag är det dags för Alla kvinnors hus! (Som jag tack vare vårt projektarbete redan besökt).
Efter det samlades gruppen som jag arbetar med för att fika och planera vår undersökning om hur jämställd matchoverksamheternas matchoverksamhet polisen är...sen var det som vanligt dags för jobb.

Förutom skola och jobb så har jag planerat in något kul den här veckan...Ina! Ska försöka uppdatera bloggen utan att behöva bli tillsagd så kanske att ni får veta vad vi ska göra ganska snart :)



...

Ta det lugnt! En uppdatering kommer att komma senare idag, hinner dock inte nu för ska iväg med skolan... Tänkte bara skriva att det SNÖAR just nu!!! Rejält med snö flyger fram med vinden och det är först nu som jag inser att vintern faktiskt kommer..

Kunde inte fota flingorna så det blev två bilder på hur snön faktiskt inte smälte bort!

RSS 2.0